Siirry suoraan sisältöön

Fiskars Biennale

Kävin Fiskarsissa viime viikonloppuna katsomassa fiskars biennale 2022 ja siellä erityisesti näyttelyä Arkkitehdin talo.

On tosi hauskaa ja antoisaa että Fiskars järjestää tällaisia tapahtumia ja näyttelyjä. Jos et ole vielä käynyt Fiskarsissa niin laita se ehdottomasti kesäohjelmaasi.

Fiskars

Fiskars on pieni pittoreski kylä Raaseporissa joka on erikoistunut muotoiluun, käsityöhön ja taiteeseen. Siellä voit löytää Suomen tunnetuimpia taiteilijoita ja brandiä. Miljöö on mitä mahtavin ja tarjoaa vierailijoilleen elämyksiä sekä tapahtumien että makuelämyksien merkeissä.

Biennale/ Arkkitehdin talo

Arkkitehtinä olin ensisijaisesti kiinnostunut näyttelystä Arkkitehdin talo joka koostuu kuudesta erillistalosta. Talot ovat sijoitettu luontoon tilapäisesti ja ovat vain katsottavissa näyttelyn ajan. Kesällä niitä voi vuokrata yöpymista varten ja näyttelyn jälkeen ne ovat ostettavissa ja siirrettävissä uuteen paikkaan. Talot on tarkoitettu kesäasumiseen ja minimalistiseen sellaiseen. Rakennukset ovat siirretty paikan päälle kuorma-autolla ja nostettu perustuksilleen nosturin avulla. Perustuksena useassa on helppo ruuvipaalu joka on ruuvattavissa irti maasta tämän jälkeen.

Talon ovat tietenkin hyvin pienenkokoisia mutta fokus onkin ulkotilassa ja rakennuksessa yövytään sekä pestään hampaat, keitetään aamukahvia. Suunnittelijoina on toiminut ryhmä tunnettuja arkkitehtejä ja yksi ruotsistakin. Kaikilla on oma designinsa mutta tunnusomaista kaikille on minimalistisuus.

Jos haluat tutustua näyttelyyn ennen paikalle saapumistasi niin lue aiheesta lisää täältä.

Oma suosikkini on kyllä Space of Mind koska se on niin puhdaslinjainen ja minimaalisen pieni mutta sisältä kumminkin avara suurella ikkunalla joka tuo luonnon sisätiloihin hyvällä tavalla. LIsäksi on kiva että sommittelemalla monta pientä noppaa saa aikaiseksi kivan pihapiirin ja kaikilla on oma toimintonsa/tilansa.

Kesän aikana tulen varmasti vierailemaan Fiskarsissa usean otteeseen koska nyt en ehtinyt tutustua lainkaan muihin näyttelyn kohteeseen – mutta onneksi asun lähellä, Tammisaaressa!

Käy Fiskarsissa tänä kesänä, et tule pettymään. Varaa siihen ainakin kokonaisen päivän ja miksi ei yöpyä yhdessä pienistä taloista.