Siirry suoraan sisältöön

Saint Gobain international student competition 2022

Olin viikolla seuraamassa Saint Gobainin nuorten opiskelijoiden arkkitehtikilpailua Puolan Varsovassa.

Olin mukana arkkitehtina tuomaristossa kansallisessa raadissa jossa valitsimme edustajat itse kansainväliseen kilpailuun. Toimin matkan aikana suomalaisten opiskelijoiden tukena matkan aikana.
Suomessa ehdotuksia oli yhteensä 11 kpl joista kolme valittiin edustamaan maatamme. Maailmanlaajuisesti loppukilpailussa ehdotuksia tänä vuonna oli yhteensä 52 kpl ja taso hyvin korkea. Kolmen vuoden tauon jälkeen jokavuotinen kilpailu järjestettiin taas kerran fyysisenä kilpailuna eikä vain virtuaalisena.

Tunnelma Varsovassa oli korkea ja opiskelijoita 32sta maasta. Kaikenkaikkiaan kilpailijoita oli yli 1600 joista maan parhaat pääsivät edustamaan omaa maata loppukilpailuun Varsovaan

Suomalaiset ehdotukset olivat kilpailun parhaimmistoa (kaikki meidän ehdotukset 14 parhaan joukossa) JA ykkösehdotuksemme voittii 1 palkinnon – ensimmäistä kertaa kilpailun historiassa.
Ehdotus Chain of Change sai koko juryn puoleensa raikkaalla otteellaan ja vahvalla muotokielellään.

Olen nuorten opiskelijoiden puolesta niin iloinen ja ylpeä. Eteenkin siitä että koko meidän tiimimme pärjäsi niin hyvin. Saint Gobainin osalta järjestelyt olivat huippuluokkaa. Yhteensä 4 päivää paikan päällä oli antoisa kokemus ja Varsova oli mukava sekä ehdottomasti matkan arvoinen kaupunki.

Jos kiinnostaa nähdä kaikki kilpailuehdotukset niitä voi katsella kilpailun sivuilta otsikon Projects alta.
Mikäli haluaa tutustua vain suomalaisiin ehdotuksiin niin voi valita filtterit kohdasta Suomi tai painaa tätä linkkiä tai alla olevia kuvia. Sivuilta löytyy myös projektien esittelyvideot.

Suomalaista arkkitehtuuria kaupungissa edustaa 2013 valmistunut Puolan Juutalaisten museo POLIN jonka on suunnitellut professori Rainer Mahlamäki toimistosta Lahdelma & Mahlamäki arkkitehdit.
Arkkitehdin omat sivut museosta löytyy täältä.
Aivan huikea kokemus sisätiloiltaan. Jos ette ole sitä nähneet niin se on vaikuttava ja yksi kauniimmista museoista jota olen nähnyt.