Siirry suoraan sisältöön

Kaksi omakotitaloa Espoon Suvisaaristoon

Projektin lähtötiedot ja suunnittelu

Projekti lähti liikeeseen siitä että kaksi valmiiksi suunniteltua tonttia ja talomallia myytiin 2020 syksyllä. Tulevat ostajat lähestyivät meitä toivomuksella että saisimme muutokset tehtyä taloihin ja valmiiseen rakennuslupaan jotta talot olisivat enemmän heidän näköisiä ja heidän tarpeisiinsa sopivia.

Kaksi taloa suvisaaristoon

Pääideana molemmissa taloissa on v-muotoinen talomalli jonka seurauksena keskelle muodostuu suojainen sisäpiha josta huikeat näkymät merelle. Ulkoseinät ovat aukotuksien kannalta ulospäin sulkeutuneimpia mutta sisäpihalle miltei kokonaan lasia; avattavat suuret liuku-ovet sekä suuret lasi-ikkunat lattiasta kattoon.
Erillinen sauna ja uima-allas molemmissa taloissa.

Vieressä näkyvä luonnos on ensimmäisiä luonnoksia, joten loppumalli eroaa hieman esitetystä.

RAM-luvan haku

Muutoslupa haettiin heti luonnosvaiheen / lupapiirustusten tekovaiheen jälkeen. Aikataulullisesti oli tiukkaa koska rakentamaan haluttiin päästä jo keväällä 2021. Espoon kaupungin kanssa prosessi meni kuten Espoossa yleensä; melko tarkasti ja tietenkin ajallisesti aika hitaasti.
Lupa saatin kun saatiinkin päätökseen huhti-toukokuussa 2021 ja päästiin rakentamaan.

Julkisivu merelle Talo A

Rakentaminen

Talot suunniteltiin aluperin paikalla rakennettaviksi mutta työpiirustusten tekovaiheessa päädyttiin CLT-taloihin. Tämä toi mukanaan monta lisä tarkistusvaihetta joka ei ollut mukana alkuperäisessä suunnitelmassa. CLT-talot tehdään elementeistä ja talojen monimuotoisuus oli elementtisuunnittelun kannalta haastelinen. Elementit piti tarkastaa moneen otteeseen ennen kuin olivat valmistukseen valmiita.

Talojen ulkokuori on leveä makaava paneeli (noin 350mm). Ensimmäinen talo harmaa ja toinen musta. Monien vaiheiden jälkeen ja pienten työmaaongelmien jälkeen olemme nyt siinä pisteessä että ensimmäinen talo on muuttovalmis kesä-heinäkuussa joten aika loppusuoralla tällä hetkellä.

Rakennusvaihe Suvisaarentie